‘Schrijven is een vorm van expressie, het is de stem van mijn hart die vorm krijgt’

 

 

Bevrijd jezelf

Bevrijd jezelf

Bevrijd jezelf   Waarom zou je? Als je wil groeien is het wat mij betreft een noodzaak om je triggers te onderzoeken, ze zijn een bron van veel informatie. Als je er naar kan leren kijken vanop een afstandje, dus uit de emotie of uit het veroordelende karakter...

Lees meer
Woelige tijden

Woelige tijden

Woelige tijden Meer dan ooit is innerlijke rust een belangrijk thema in het leven van de mens. We worden elke dag in extreme mate blootgesteld aan ontelbaar veel prikkels, verleidingen en uitdagingen. Als we niet sterk in onze eigen kracht staan zal het hedendaagse...

Lees meer
Altijd feest

Altijd feest

Wil je je kind veerkrachtig en me t enige weerbaarheid opvoeden? Haal dan niet alle obstakels uit de weg en creëer geen ‘het is altijd feest’ mentaliteit of rol geen rode loper uit.

Lees meer
Magie, geloof jij er nog in?

Magie, geloof jij er nog in?

De magie is nooit weggeweest het raakte alleen bedolven achter de vele vulsels waar we van jongs af aan mee volgestopt worden. Het is nooit te laat om weer verbinding te maken met dat stukje.

Lees meer
Je innerlijke kind

Je innerlijke kind

Jij hebt die antwoorden, niemand anders kan ze jou geven. Ga naar binnen met je aandacht, voel wat daar aanwezig is, laat je hoofd tot rust komen. Omarm wat daar is. Neem die kleine ik mee op pad, word weer vriendjes. Huppel, zing wees blij en maak plezier! Een geheeld innerlijk kind is echt de moeite waard!

Lees meer
Een duik in het diepe

Een duik in het diepe

Door emoties van andere niet meer persoonlijk te nemen is het ook niet nodig erop te reageren. Die reacties kunnen erg veel energie kosten en dat kan als een soort energielek werken. Het brengt dus rust als je er minder of niet op reageert. Het leren reguleren van je eigen emoties brengt je veel en het is een hele weg! Loop je even mee?

Lees meer
Keuzes maken

Keuzes maken

Je wilt iets, maar je weet niet hoe het gaat zijn, hoe je het gaat ervaren. De angst voor het onbekende kan je er van weerhouden om keuzes te maken. Uitstelgedrag komt ook geregeld voor. Herkenbaar? Vanbinnen voel je dat je vooruit moet maar het niet weten van hoe het gaat uitpakken houd je tegen om een stap te zetten in een nieuwe richting.

Lees meer
Metamorfose

Metamorfose

Als ik kijk naar de persoon die ik 5 jaar geleden was ben ik nu een ander mens. Al is er iets aanwezig dat er altijd al was. Ik kan het mij al herinneren vanaf ik als kleine kleuter in de kleuterklas rondliep. Of als ik fietste bij bomma, in het gras lag te kijken naar de wolken, in de klas de regendruppels op het raam observeerde, aan tafel zat met mijn familie. Er was altijd wel ergens die aanwezigheid, een onveranderlijke aanwezigheid die met me mee liep. Klinkt een beetje freaky, maar toch denk ik dat die aanwezigheid is wie ik in essentie ben. Bewustzijn.

Lees meer
Wandelende agenda’s

Wandelende agenda’s

Er zijn zo van die dagen dat de zwaarte van de wereld weegt op mijn gemoed en schrijven is dan een geweldige hulpbron waardoor ik weer kan onderscheiden wat van de wereld is en wat van mij. Ook al ben ik een kind van de wereld het scheppen van helderheid is nodig! Meestal herwin ik hierdoor een kracht in mij, waardoor ik me weer geïnspireerd voel en weer bij mijn essentie uitkom. Mocht ik jullie daarbovenop nog eens inspireren of motiveren op jullie pad van bewustwording is dat dubbele winst! Mijn nieuwe blog artikel gaat over wat ik dezer dagen waarneem in de samenleving en dit verontrust mij. Ik beschrijf in dit artikel wat ik zie, misschien herken je het?

Lees meer
De vier kamers van je hart

De vier kamers van je hart

Zelfstudie is een van mijn grote bezigheden en zo ben ik tot dit schrijven gekomen. Door middel van meditatie, reflectie en ervaring kom ik tot deze voor mij waardevolle informatie. Iedereen is uniek, nog unieker dan je durft geloven. Maar ook is er iets dat ons alle verbindt, het mens zijn. Daar kan je van een gemeenschappelijk iets uit gaan en zijn er dingen die voor iedereen kunnen gelden. Dat iets en die dingen? Klinkt nogal vaag. Ik zal hier wat concreter proberen neer schrijven wat ik bedoel, zodat ook jullie gebruik kunnen maken van de voor mij, waardevolle informatie! Klaar om je hart te openen?

Lees meer
Onderzoek jouw triggers

Onderzoek jouw triggers

Als je je op het pad van persoonlijke ontwikkeling bevindt dan zal je geregeld geconfronteerd worden met dingen die je niet zo goed kan en met situaties die intense emoties bij je triggeren. Totdat je beslist om zelf de verantwoordelijkheid op te nemen voor jouw leven zal er weinig tot geen verandering kunnen plaatsvinden en blijf je in cirkeltjes draaien. Als jij het heft in eigen hand neemt en je eigen deel durft aankijken is het mogelijk om je leven te transformeren!

Lees meer
Welterusten?! Hoe goed slaap jij?

Welterusten?! Hoe goed slaap jij?

Veel mensen hebben slaapproblemen. Soms zijn er medische oorzaken soms ligt het aan de slaap hygiëne. Met je levensstijl kan je veel invloed uitoefenen op de kwaliteit van je slaap. Een beetje informatie over wat er gebeurt in je lichaam is handig. Ik vind dat soort informatie vreselijk interessant. Leren luisteren naar je lichaam is dan ook een ‘vak’ apart. Hier dan wat theoretische info, kort hoor. Erna volgen praktische tips en een persoonlijke anekdote.

Lees meer

Houd van jezelf

Be the change you want to see in the world

-Mahatma Ghandi

praktijk

 3680 Maaseik

$

contact

Telefoon: 0456 30 83 84

E-mail: info@kath-walk.com