Bevrijd jezelf

 

Waarom zou je?

Als je wil groeien is het wat mij betreft een noodzaak om je triggers te onderzoeken, ze zijn een bron van veel informatie. Als je er naar kan leren kijken vanop een afstandje, dus uit de emotie of uit het veroordelende karakter van onze eigen geest dan kan je ontdekken wat het je wil vertellen. Wanneer jouw triggers niet geheeld of onderzocht zijn dan kan het zo zijn dat je aanstoot neemt aan zowat alles dat er gebeurt of gezegd wordt. Heel onaangenaam voor jezelf en voor je omgeving, geen fijn gezelschap voor jezelf of je medemens.

Jezelf een weg banen doorheen het oerwoud van emotionele kleine en grotere wonden om tot heling te  komen, dat is wat je doet als je triggers gaat onderzoeken. Ben jij klaar om je tropen outfit uit de kast te halen?

Als je weet wat er getriggerd wordt en hoe je daarop reageert dan leer je je eigen gedrag  begrijpen. Als je begrijpt wat er gebeurt kan je ook compassievoller omgaan met jezelf. Mindfulness als levenshouding en niet enkel als ontspannings techniek zorgt ervoor dat je bewustzijn ontwikkelt over wat er zich in je binnen en buitenwereld afspeelt. Je versterkt erdoor de relatie met jezelf en herstelt de verbinding met jouw binnenwereld. Zo kan je aan de slag gaan met het realiseren van je leven dat in lijn is met je hart en ziel.

Hoe begin je eraan?

Leer voelen. Soms zijn we heel ver afgedwaald van onze gevoelswereld en heeft het hoofd het schip gekaapt! Cruise control, maar niet in de goede richting. Je raakt steeds verder verwijderd van jezelf. Je dobbert rond in een boot en er is geen land in zicht. Terug aan land komen is als opnieuw verbinding maken met de wijsheid van je lichaam. Je gevoelswereld opnieuw verwelkomen en de mechanismes van je hoofd herkennen en minder belangrijk gaan vinden, zijn concrete stappen die je kan gaan zetten. ( Ik help je daar graag bij!)

Wat kan je doen?

Creëer helderheid. Vaak wordt je overspoeld door een vervelend gevoel als iets je triggert en neemt dat gevoel het over. Je reageert onvriendelijk, geagiteerd, of misschien zelfs boos. Soms klap je dicht. Je blijft achter met een rot gevoel maar kan er de vinger niet opleggen, of je wijst met de vinger naar een ander. Vragen  stellen en eerlijk zijn met jezelf zijn handvaten die je dan nodig hebt.

In de waan van de dag gebeurt er zoveel en stapelen de triggers zich op, ook al ben je druk en ga je door met dat wat moet gebeuren. De vervelende, negatieve, pijnlijke emoties verzamelen zich. Als je lange tijd niet aan ‘transformatiewerk’ doet, dus niet stil staat bij wat er zich allemaal heeft opgehoopt dan ben je op z’n minst gezegd, prikkelbaar. Dus neem de tijd om erbij stil te staan, te doorvoelen en helderheid te creëren.

Neem de verantwoordelijkheid en de eigen regie over dat wat er aan de oppervlakte komt door de triggers. Dat wat je voelt is van jou en jij kiest hoe je hiermee omgaat. Het is niet de bedoeling dat anderen opdraaien voor dat wat ‘zij veroorzaakt hebben’ in jou. Dikwijls is wat zij gezegd of bedoeld hebben helemaal niet wat jij er van gemaakt hebt, maar kijk je door de bril van onverwerkte wonden.

Moest iemand intentioneel iets bedoelt hebben is het wel aangeraden hier het gesprek over aan te gaan. Dat doe je het best als de emoties weer wat zijn gaan liggen. Leren reguleren is een noodzaak als je je bevindt op het pad van transformatie en persoonlijke groei. ( Ook hier ben ik graag je coach!)

Maak niet van elke trigger een uitgebreide studie. Er is een duidelijk verschil tussen constructief zelfonderzoek als een bewuste keuze of gepieker waar je niet mee kan stoppen. Dat zijn twee totaal verschillende bezigheden. Bij de een leer je er wat van bij de ander raak je verstrikt in een web waar je eigenlijk liever niet in wil zitten. Zit je in het web? Cut the crap. Spreek jezelf dan motiverend en liefdevol toe om even wat anders te gaan doen.

Omarm het proces van vallen en opstaan

Als je enige tijd bezig bent met dit soort persoonlijk werk ga je de voor jouw bekende thema’s steeds sneller herkennen. Ah, ik voelde me buitengesloten, of, dit voelt onrechtvaardig.  Help ik voel me onveilig, of, ik word niet gehoord.  Dit zijn voorbeelden van dieperliggende thema’s waarin je getriggerd kan worden.

Als je deze wonden, vaak ontstaan in het verleden, leert opmerken dan kan je ze ook verzorgen. Je transformeert en heelt. Langzaamaan herontdek je jezelf en ontstaat er steeds meer ruimte om tevreden en opgewekt te zijn omdat er minder en minder triggers zijn die diepe ongeheelde wonden steeds opnieuw opentrekken. Je gaat meer vrijheid voelen om te zijn wie je echt bent. Beetje bij beetje laat je achter wat je niet meer nodig hebt. Langzaamaan wordt hard geschreeuw een vage echo. Totdat je de vogels weer hoort fluiten.

Stap voor stap.

Wil jij samen met mij jouw triggers aanpakken? Ben jij er klaar voor om vrijer en lichter te gaan leven? Dan ben ik klaar voor jou! Kennis maken? Neem contact op | Kath-Walk

 

 

 

 

praktijk

 3680 Maaseik

$

contact

Telefoon: 0456 30 83 84

E-mail: info@kath-walk.com