Magie, geloof jij er nog in?

 

Als kind ben je veel meer verbonden met de magie van het leven, je staat rechtstreeks in verbinding met het veld van mogelijkheden. Het denken is nog niet zo sterk actief of in hokjes verdeeld, je leeft nog in een magische wereld. Als we opgroeien wordt de magie al snel als fantasie weggedrukt en dus als ‘niet echt’, misschien zelfs wel als gevaarlijk of als tijdsverspilling gezien.

Durf de massa achter te laten

 

We worden van kleins af aan nogal serieus benaderd, veel draait om prestatie en het leren aanpassen aan een wereld die eigenlijk heel ongemakkelijk voelt. Omdat we sociale wezens zijn doen we dat ook, want eenzaamheid is iets waarvoor we vrezen en misschien verkleint het onze kans op ‘overleven’ als we alleen overblijven dus mee met de massa en de gangbare regels, gebruiken en gewoontes want dan kom je er wel! Helaas is dat ook het recept om de magie kwijt te raken. Beetje bij beetje ga je zo afgescheiden leven van de wonderen die het leven voor je in petto heeft, zonde! Maar als je trouw blijft aan wat je vanbinnen voelt zal je daar ook ergens de moed vinden om te leven wat werkelijk goed voelt voor je. Durf te kiezen voor een ander leven. Je laat dingen achter EN er komen prachtige nieuwe dingen op je pad.

Wat betekent magie voor mij?

 

Magie is voor mij een creatieve energie, het proces om van een abstract idee iets concreet te maken. Magie is voor mij de openheid die voortkomt uit de kracht van het hart. Magie is voor mij ook vriendelijkheid tussen onbekende mensen, zoals reizigers op de bus. Magie is voor mij de grootsheid van de natuur ervaren en het besef dat ik daar deel van uit maak. Magie is voor mij het mooie zien in de kleine dingen des levens en deze koesteren in je hart. Magie is voor mij een liefdevol gesprek. Magie zit in elk aspect van het leven. Het is aanwezig in ieder van ons. Maar door onze ontwrichte cultuur en samenleving is er niet meer veel van zichtbaar.

Ik wil blijven geloven in de magie van het leven, in mogelijkheden en dromen waarmaken. Magie is nog altijd beschikbaar, ook als je volwassen bent. Je moet er alleen een beetje meer je best voor doen om er toegang  tot te krijgen.

Hoe ik dat doe?

 

  1. Stil worden is echt numero uno!

Dat gebeurt in fases. Je neemt de beslissing om even uit de ratrace van het dagelijkse leven te gaan, je drukt als het ware even op de pauze knop, hoelang? Dat beslis je zelf. Zo kan  je weer verbinding maken met de grote lege ruimte in jezelf. Soms gaat daar een oorverdovend gekakel van je mind aan vooraf. Afhankelijk van hoe je leven eruit ziet kan het  relatief snel gaan, soms moet je wat meer inspanning doen om echt stil te kunnen zijn. Investeer in stilte!

  1. Laat je inspireren is ongetwijfeld numero duo!

Als je wat meer rust voelt in jezelf en je verbinding hebt met het grote creatieveld zoek dan dingen op waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Is dat gezonde voeding? Reizen? Schrijven? Sport? Haal herinneringen op, kijk plaatjes, luister muziek, ga naar een lezing, lees een boek. Voed jezelf met dingen waar je blijf van wordt waar je energie van krijgt! Een andere manier is om het naar je toe te laten komen, sta open voor de aanwijzingen op je pad, forceer het niet. Laat het ontstaan.

  1. Wees moedig, ik denk numero tres! ( misschien ook wel nummer 1)

Als jij jouw magie wil leven dan zal je onderweg sceptici tegen komen. Veel van die mensen zijn de magie verloren onderweg. Schenk ze een sprankel van de magie die jij voelt en ga verder op jouw pad! Jij bent deel van een ongelofelijk creatievermogen dat ook in jou huist! Ga doen wat jouw magie jou vertelt! Laat je niet tegen houden of afschrikken door mensen die hun eigen angst en onvermogen projecteren op jou. Vind jouw magie en deel het met de wereld.

 

Het is er altijd geweest, het was niet verloren

 

De magie is nooit weggeweest het raakte alleen bedolven achter de vele vulsels waar we van jongs af aan mee volgestopt worden. Het is nooit te laat om weer verbinding te maken met dat stukje. Het is nodig ook, dat meer mensen gaan luisteren naar die innerlijke stem die hen de weg wijst naar een ander soort leven. Naar een leven waarin magie bestaat! Een leven waarin je ook bijdraagt aan een mooiere wereld. Op jouw manier, met jouw talenten, met jouw creativiteit. Laat je niet tegenhouden door mensen die vastzitten, wens ze oprecht iets moois toe en zoals ik eerder al schreef.

Ga je ding doen! De wereld is er klaar voor.

Ben jij de magie verloren onderweg? Ik help je er graag aan te herinneren!

Kennis maken? Neem contact op | Kath-Walk

praktijk

 3680 Maaseik

$

contact

Telefoon: 0456 30 83 84

E-mail: info@kath-walk.com