Van je hoofd naar je hart

15 April 2021

Vele wonen in het hoofd en zijn zich  niet bewust van hun innerlijke kracht.

Dat is jammer. Hier wil ik mijn bijdrage leveren en mensen helpen tijdens de reis van het hoofd naar het hart.

Om als eerste een groot misverstand de wereld uit te helpen, haal ik aan dat in het hart leven niet gelijk is aan het volgen van emoties of van die dingen die alleen maar leuk zijn. Leven in je hart, is niet meer of minder dan een neutrale plek in het midden van waaruit je waardengericht in het leven kan staan

Je gedachten en gevoelens zijn processen die zich afspelen in je binnenwereld, het is niet wie je bent. 

Je observeert deze processen. Door oefening vind je langzaam een midden in jezelf en vandaar uit maak je een beslissing als dat nodig is. Dit met de nodige daadkracht en moed als dat nodig is. Maar ook met bescheidenheid en compassie.

Als je leeft vanuit je hoofd, dus alles rationeel bekijkt of als je instapt in elk wagonnetje van de emotionele achtbaan, word je steeds verder weg gebracht van ‘je midden’. Dan ben je afgescheiden van je innerlijke weten, van je midden, van je hart. Het kan best confronterend zijn, want als je na een lange periode, of misschien voor het eerst in contact komt met de stem van je hart dan gaan je ogen open! Wow! Waar is mijn kern naartoe? 

Ik leef een leven, voldoe aan de maatschappelijke verwachtingen, ik voldoe aan al de taken die horen bij de verschillende rollen die ik speel. Ik ben moeder, partner, vriendin, dochter van, ik ben… waar ben ik gebleven.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil niemand aansporen de boel de boel te laten en op cruise te vertrekken, dag kindjes, dag ouders, dag man! Tot? Geen idee. Later!

Het lijkt me gewoon fijn als er meer mensen leven vanuit een bezieling, vanuit dat mooie midden.

Wil dat zeggen dat je in een chalet in het midden van het bos moet gaan wonen? Nee. Al is dat werkelijk een droom van mij. Wil dat zeggen dat je al die rollen die je invult achter je moet laten? Nee. Wil dat zeggen dat je beslissingen moet nemen? Ja

Het is tijd voor jou, dat is de beste beslissing die je kan maken. Kiezen om te investeren in jezelf en te ontdekken wat je werkelijk in je mars hebt! Kan je daar hulp bij gebruiken? Laat het me weten, ik ga graag met jou op zoek naar dat midden! 

praktijk

 3680 Maaseik

$

contact

Telefoon: 0456 30 83 84

E-mail: info@kath-walk.com