Ankers

21 September 2021

Hoe kan jij zorgen voor een bundel energie? Welke ankers kunnen jou daarbij helpen? 

Ik kreeg een keer de vraag, “Kathleen hoe komt het dat jij zo ‘gebundeld’ bent?’’ Bedankt voor dit mooie compliment! Soms vlieg ik ook alle kanten uit, maar dit zijn mijn ankers die ervoor zorgen dat ik soms een bundel ben.

Ochtend

Een half uurtje meditatie, elke dag voor of na het ontbijt. Mezelf verbinden met m’n verticale as helpt me om gedurende de rest van de dag aanwezig te blijven bij mezelf, op een ontspannen manier. Het helpt me om in mijn eigen energie te blijven. Als het in de ochtend niet lukt dan kies ik in de avond voor een begeleide meditatie, dit vraagt iets minder inspanning aangezien de mentale capaciteit tegen de avond meestal al benut is. Ook gedurende de dag zelf kan je altijd mini-meditaties toepassen door bijvoorbeeld bewust je ademhaling even op te merken, bewust met je aandacht naar je lichaam te gaan of tijdens je lunchpauze op zoek te gaan naar een stukje natuur. Er zijn verschillende manieren van mediatie en verschillende tijdstippen om ze toe te passen. Vind daar in je eigen manier! 

Drie maaltijden per dag geeft rust

Ik merk dat met enige discipline en oefening, drie x per dag eten veel rust geeft. Op deze manier ben ik niet vaker dan nodig bezig met eten en dat is fijn! Als je je spijsvertering af en toe wat rust geeft komt je hele systeem ook toe aan andere onderhoudswerken, zo kan het herstelwerken uitvoeren ten goede van jouw gezondheid. Ik ben nogal een tussendoortjes mens, meestal zijn dat wel gezonde dingen. Hoe meer goesting in tussendoortjes, hoe onrustiger ik me vanbinnen voel. Zo is mijn gedrag een verlengde van mijn innerlijke toestand door hier bewust van te zijn is dat een spiegel voor mijn binnenwereld, handig! 

Elke dag 30min bewegen

Fietsen, wandelen, misschien wat kracht oefeningen, wat goed voelt is goed. Belangrijk is hier wel dat je met aandacht bij je lichaam bent, op een liefdevolle manier is helemaal top! Jezelf afpeigeren is niet nodig. Mindfull bewegen is dubbel heilzaam. Met je gedachten zijn daar waar je bent, oefenen in congruentie. Gedachten, gevoel en lichaam op 1 lijn. Oefening baart kunst, altijd! 

Avond

Na het avondeten overloop ik de dag even, dit kan in gesprek, al schrijvende of in m’n hoofd. Eventueel een plannetje maken voor de volgende dag of de afspraken nagaan. Als dat gebeurt is dan schakel ik over naar de Zijn-modus, geen drukke activiteiten meer maar langzaam afschakelen. Rustige yoga oefeningen zijn dan fijn. Of een voet/hand massage aan jezelf, een heerlijke cadeau. Voor het slapen gaan sta ik even stil bij alles waar ik die dag dankbaar voor was. Dé formule om met een lach op je gezicht in slaap te vallen. En afhankelijk van je dromen, ook wakker te worden.

Wil jij leren om ook soms een bundel te zijn? Laat het me weten! Ik help je daar graag bij.

praktijk

 3680 Maaseik

$

contact

Telefoon: 0456 30 83 84

E-mail: info@kath-walk.com